Perjantai, Huhtikuu 28, 2017, 11:20

Hei, tervetuloa seuraamaan ajatusteni kulkua myös blogipostausten kautta. Kirjoitan mielelläni, ja paljon, enkä ruodi näitä tekstejä niin tarkkaan, kuin olen esim. toimittajan työssä tottunut. Kill your darlings -ohje on nurkkaan heitetty, antaa kultsujen kukoistaa täällä, jossakinhan heidänkin on saatava nähdä päivänvalo.

Graafinen suunnittelu on juuri se mitä haluan tehdä, ja juuri tällä tavalla, yksinyrittäjänä. Kuitenkin, kuten kaikki tiedämme, myös unelmaruusussa on piikkejä. Yrittäjyys tuo omaan tekemiseen paljon sellaisia asioita, jotka eivät ole omalla mukavuusalueella. Konttoriosasto on hoidettava sekin. Yksinyrittäjä kun on aikamoinen multitaskaaja, siivoojasta lähtien. Kun rikastun, palkkaan siivoojan, tai ehkä kuitenkin ensin sen sihteerin. Tai assarin.

To do -laput eivät ole käytössä, mutta muistikirja kyllä. Luin juuri hyvän kirjoituksen aiheesta. Ihmiset muistavat parhaiten keskeneräiset asiat. Valmiiksi saadut eli "ruksatut" uhohtuvat, mutta kesken jääneet muistetaan, jopa unissaan tai ainakin nukkumaan käydessä, kun aivojen alfa- ja beta-lohkot kohtaavat.

Itselläkin on joskus kiireaikoina kapasiteetti lujilla. On niin paljon muistettavaa, että ne vihkon reunaan (puhelinkeskustelun aikana) raapaistut harakanvarpaat ovat kultaakin arvokkaampia.

Pieni kiire eli sutina on vain hyväksi, on tekemisen meininki ja hyvä pössis. Mutta liian suuri kassa tuduuta on liikaa, ei tiedä mihin tarttuisi. Sitten listataan ja priorisoidaan. Ne asiat, jotka ovat kiireisimpiä, esimerkiksi lehti-ilmoitukset (deadline tunnin päästä), tehdään ensin.

Tykkään sutinasta. Olen aina tehnyt sutina-töitä. Lehdessä ja mainostoimistossa oli nimenomaan sutina, ja "piti olla jo" -mentaliteetti. Olen kasvanut siihen sisään. Tykkään tehdä töitä monipuolisesti, en voi kuvitellakaan tekeväni vain yhtä asiaa.

Päivän aikana saatan piirtää kuvitusta, tehdä tai fiksata nettisivuja (ehkä koodin kautta), suunnitella logoa ja parit flyerit tai julisteen. Ihannepäivä, jos minulta kysytään!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
EvenBetter(c)2017, All Rights Reserved